Fórum - Nagyvenyim

Fórum


[ BELÉPÉS A FÓRUMRA ]

regisztráció


A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem pedig a fórumot üzemeltető Nagyvenyim Község Önkormányzata jogai ne sérüljenek a fórum használata során, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak a fórumon.

A fórum alapelvei 

 1. A regisztrációval, illetve a regisztrált nick használatával a felhasználó elfogadja a fórum alapelveit. 
 2. A fórumot bárki olvashatja, de hozzászólni csak regisztrált tagok tudnak.
 3. A fórum használata ingyenes.
 4. A fórum moderált.
 5. A hozzászólások tartalmáért az azt író hozzászóló felel.
 6. A hozzászóló fórumbeli hozzászólásai erejéig lemond szerzői jogáról, melyet követően semmilyen anyagi, vagy más jellegű követeléssel nem élhet az írt vélemény tartalmát illetően. 

A fórum szabályzata

 1. A választott felhasználói nevet és jelszót kérjük gondosan megőrizni, ezek elvesztéséből, elfelejtéséből vagy más személy általi felhasználásból származó károkért minden esetben az eredeti felhasználó felel! 
 2. Tilos már létező felhasználói névhez nagyon hasonló új névvel regisztrálni, amennyiben az alkalmas jelenlegi felhasználóink megtévesztésére, vagy az "alteregó" lejáratására. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól. 
 3. Tilos olyan felhasználói nevet választani, amely más személyiségi jogait sérti, vagy vulgáris, kulturálatlan, faji, vallási, politikai vagy egyéb megkülönböztetésre alkalmas szót/szavakat tartalmaz! 
 4. Az üzenetekben, bejegyzésekben tilos a személyeskedés, a kulturálatlan viselkedés, az emberi méltóság megsértése, a rendes gondolatcsere megzavarására, az obszcén és vulgáris szavak alkalmazása, a faji, nemzeti, vallási, nemi, politikai és egyéb megkülönböztetés, előítélet használata. Ezeket a hozzászólásokat a moderátorok törlik, a felhasználót pedig kizárják a fórumról.
 5. Tilos a fórumon mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi e-mail címe, telefonszáma.
 6. Nem engedélyezett: ugyanazon hozzászólás egymás utáni többszöri bemásolása egy topicba, ugyanazon hozzászólás bemásolása több fórumtémába, hosszú szövegek céltalan bemásolása, szöveg nélküli (üres) vagy értelmetlen hozzászólás.
 7. Az Interneten fellelhető írások/szövegek/képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük ezt figyelembe venni, amikor más oldalakról idéz, illetve illeszt be képeket a fórumba!
 8. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek elküldése. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott! Ilyen esetben a felhasználó azonnali hatállyal kitiltásra kerül. 
 9. Tilos olyan hozzászólások elküldése, amely a fórum megjelenését vagy használhatóságát rombolja!
 10. Az üzemeltetőnek joga van a regisztrációnál megadott e-mail címre üzeneteket küldeni a rendszer működésével kapcsolatban. A megadott e-mail címeket viszont harmadik félnek nem adja ki.
 11. A moderátoroknak, üzemeltetőknek jogukban áll a témák létrehozására, törlésére, címeinek megváltoztatására, ha úgy ítélik meg, hogy a létrehozás/törlés vagy az új cím a fórum használatát könnyítik meg. 
 12. A moderátorok feladataikat felkérés alapján végzik, feladatuk a fórum szabályzatának, alapelveinek betartatása, új topic megnyitása, topic törlése, a nem megfelelő hozzászólások törlése.
 13. A fórum üzemeltetése bármikor, saját hatáskörében megváltoztathatja a fórum szabályait, melyről itt, a szabályzatban ad tájékoztatást. 

Moderátori szankciók:

 1. törlés: a fórum alapelveit sértő hozzászólások törlésre kerülnek 
 2. javítás: a kifogásolható rész törlésre kerül a hozzászólásból, a topic címe megváltozik 
 3. áthelyezés: a moderátorok azokat a hozzászólásokat, amelyeket véleményük szerint nem a topic tartalmának megfelelő rovatban nyitottak, áthelyezik a megfelelő helyre 
 4. hozzászóló letiltása 
A moderátori döntéssel kapcsolatosan indított vitának nem a Fórumon van a helye. A moderálással kapcsolatos kérdéseket a moderátorokkal lehet megvitatni magánlevélben. Amennyiben úgy érzi, hogy jogtalanul moderáltak szintén magánlevélben jelezze a moderátorok felé!